Better na največjem dogodku na področju digitalnega zdravstva v Veliki Britaniji

Published 12.03.2021
Better PR
Strokovnjaki podjetja Better bodo med govorci na dogodku Digital Health Rewired. Odvijal se bo virtualno med 15. in 19. marcem 2021. Dogodek uvrščajo med najpomembnejše letne dogodke na področju digitalnih tehnologij v zdravstvu v Veliki Britaniji. V petih dneh se bo tako zvrstilo več kot 300 predavateljev in delilo znanje, izkušnje, rešitve ter svoje poglede na trenutne in prihodnje izzive na področju zdravstva, tehnologij in zdravstvenih podatkov.

Ustanovitelj in direktor podjetja Better d.o.o. Tomaž Gornik bo na dogodku spregovoril o  t. i. vseživljenjskih zdravstvenih podatkih in na osnovi izkušenj podal svoja razmišljanja o novi arhitekturi tehnologij v zdravstvu in negi. Na dogodku bo nastopil v petek, 19. marca, v tematskem sklopu The New Normal. Ta bo posvečen zdravstvenim tehnologijam v času po pandemiji COVID-19.

Pred svojim predavanjem Tomaž Gornik izpostavlja: »Pandemija COVID-19 je spodbudila zdravstvene organizacije k pospeševanju inovacij in vzpostavljanju novih načinov zdravljenja in nege. Hkrati se zdravstvena oskrba pomika izven bolnišnic in se približuje ljudem. Prav tako si sami želimo več storiti za naše zdravje in dobro počutje. Vsi ti trendi narekujejo zdravstvenim organizacijam, da vzpostavijo drugačno arhitekturo njihovih digitalnih rešitev

Roko Malkoč, produktni direktor Better Meds, bo v sklopu predavanj na temo kliničnih aplikacij (Clinical Software Summit) na konferenci v sredo, 17. marca, govoril o tem, zakaj in kako bo predpisovanje in dajanje zdravil v prihodnosti lažje in kaj lahko pri tem že zdaj naredi bolnišnica.

V predavanju bo Malkoč izpostavil, zakaj je predpisovanje in dajanje zdravil v bolnišnicah kompleksno in kje lahko pri tem pomaga tehnologija. Govoril bo tudi, kateri so tisti človeški faktorji, ki vplivajo na proces predpisovanja zdravil v bolnišnicah, da bi bili bolniki in s tem tudi klinično osebje ter bolnišnica čim manj prizadeti. Predavanje bo Malkoč zaključil s pogledom v prihodnost razvoja zdravstvenih aplikacijah v bolnišničnem okolju.

Podjetje Better 80 odstotkov svojega prometa ustvari v tujini. Velika Britanija predstavlja enega izmed njihovih najpomembnejših trgov. Tam je podjetje prisotno od leta 2015, danes pa njihove rešitve uporabljajo že v več kot 30 bolnišnicah, med drugim tudi v Oxfordu (Oxford Health NHS Foundation Trust) in Londonu (South London and Maudsley NHS Foundation Trust). Better ima od lani v Veliki Britaniji tudi hčerinsko podjetje, poleti pa odpira še podjetje v Nemčiji.

Več o dogodku in programu na: https://digitalhealthrewired.com/